Class A

U hoeft niet alleen te zitten met uw probleem.

      Chamina luistert en hoort wat u zegt.

Chamina staat voor Chaquiña, Michelle en Nadia, verkorting van de voornamen van mijn kinderen. Mijn praktijk, opgericht in 2009, met als doel het veerkrachtiger maken van onze kinderen.

Ik ben ervan overtuigd dat kinderen externe hulp krijgen bij het verkeerde pad kiezen. Mijn kinderen hebben mij laten inzien dat wij als volwassenen er soms goed naast kunnen zitten. Ik moest kijken naar mezelf, wat als gevolg had dat ik mijn studie psychologie inruilde voor Counselling. Counsellor past beter bij mij omdat de gesprekstechnieken die daarin worden gebruikt, mij dichterbij mijn gesprekspartner brengt. Dat is wat ik wil, dichter bij de mens staan in mijn werk en zowel kleine kinderen als jongeren in de startblokken helpen.

Het kritisch kijken naar jezelf geldt zowel voor mij als hulpverlener als voor iemand die zich bij mij aanmeld voor hulp. Ik kan mij pas volledig inzetten als ik weet waar ik op dat moment sta. Kritisch naar jezelf kijken is de rode draad bij het begeleiden van kinderen en jongeren.Naast reflectie vind ik op de hoogte zijn van de sociale kaart erg belangrijk. Dit voorkomt “kastje muur” en wantrouwen van hulpverlening. Mocht ik geen hulp kunnen bieden, dan is het belangrijk voor mij om te weten waar de jongere wel de hulp kan krijgen die bij hem of haar past. Dit kan alleen met samenwerking en dus communiceren met andere instanties, het onderhouden van korte lijnen en doorverwijzen naar specialisten in het netwerk.

Ik heb afgelopen jaren gezien dat signaleren van gedragsdefecten bij  jongeren zelden of niet gedecteerd wordt. Ik heb om die reden in 2018 Class a, de dochteronderneming van Chamina Counselling, opgericht waar signaleren en Plan B een grote rol spelen. Rode draad verandert niet met de komst van Class a. ook hier wordt u gehoord en actief naar uw probleem geluisterd met als enig verschil: vroege signalering.