Maria Leverock | Autismevriendelijke Coach!

“Het overvolle brein brengt mij in problemen”

Mijn passie voor Autisme begon 28 jaar geleden  toen mijn broer hulp zocht. Helaas is hulp voor hem te laat gekomen. Ik probeer voor kinderen en jongeren op tijd te zijn. Het verbaast mij toch wel enigszins hoeveel kinderen en jongeren zich niet begrepen voelen. Hulpverleners schieten als paddestoelen uit de grond en alsnog  wordt Autisme vaak niet gezien of op tijd herkend en daardoor ook niet begrepen.

Mijn praktijk staat open voor herkenning en begrip voor het persoon met Autisme. Ik begeleid het jonge kind en jongeren waarbij het gedrag als disfunctioneel wordt gezien en dus niet getoloreerd wordt binnen onze huidige maatschappij. Het gedrag wat soms tot detentie kan leiden.

Ik koos voor de opleiding Autisme Vriendelijke Coach omdat het bij mij past door het woord Vriendelijke. Daarnaast word Het brein in samenwerking met Autisme op een prettig manier gesimplicifeerd in het boek Plan B. Is dat het niet waar we allemaal naar op zoek zijn als we vastlopen? een verklaring voor ons gedrag uitgelegd in gewone mensen taal.